Vi anbefaler kun de mest miljøvenlige produkter, så du nemt kan finde dem.
0 Kurv
Tilføjet til kurv
  Du har produkter i kurven
  Du har 1 produkter i kurven
   Total
   GreenTown økologisk bæredygtighed kriterie ikon

   GreenTown udvælger økologi for dig

   Økologisk produktion er afgørende i forhold til vurderingen af et produkts bæredygtighed. Økologi er derfor et af vores hovedkriterier, og du kan finde mange økologiske produkter på GreenTowns markedsplads.

   Økologi skaber hos mange et indre billede af bugnende høstmarkeder med usprøjtede grøntsager, eller også tænker man på forskellen mellem at vælge varer i supermarkedet med eller uden det røde Ø-mærke.

   Men økologi er meget bredere end det. Du kan vælge økologi, både når det gælder fødevarer, tøj og andre tekstiler, kosmetik, maling, juletræer og dyrkning i din egen have, hvor du kan fravælge at bruge sprøjtemidler. 

   Tre aspekter af økologisk produktion

   Når du vælger produkter lavet af økologiske materialer frem for de konventionelle, påvirker du flere ting på en gang. Du skåner naturen for sprøjtegifte og andre stoffer, der ikke skal ud i naturens kredsløb. Samtidigt er økologisk produktion sundere at arbejde med for landmænd og deres ansatte verden over. For eksempel bliver der brugt usandsynligt store mængder pesticider og andre sprøjtemidler i den konventionelle bomuldsproduktion, der er meget lidt bæredygtig. Det skaber sundhedsmæssige problemer for de ansatte. Endelig er der dig som slutforbruger.

   Med økologisk bomuld slipper du for eksempel for at få pesticidrester med hjem, hvis du vælger at lægge økologisk sengetøj på din seng. Hvis du vælger økologisk maling, står den ikke og afdamper stoffer, der i nogle tilfælde kan være allergifremkaldende.

   Gå efter de økologiske mærker

   Økologi er et positivt buzzword, som mange gerne vil smykke sig med i markedsføringen. Derfor er der også grund til at have øjnene med sig og gå efter de økologiske produkter, der er mærket med for eksempel det danske øko-mærke eller det europæiske øko-mærke. Greenwashing er en ting, og mange producenter og forhandlere er gode til at se grønne ud uden at have certificeringerne i orden.

   Økologisk - Et bæredygtighedskriterie

   Det danske ø-mærke for fødevarer og andre landbrugsprodukter som for eksempel juletræer opstod i 1989. Mærket garanterer, at der bliver ført kontrol med økologiske produkter fra de virksomheder der producerer, forarbejder, pakker eller mærker de økologiske varer i Danmark.

   EU's økologimærke finder du på økologiske produkter, der er produceret samt kontrolleret efter retningslinjerne i EU's økologiforordning. Fra juli 2010 blev EU's økologimærke obligatorisk for alle præemballerede økologiske fødevarer inden for Den Europæiske Union.

   Økologisk bomuld og andre tekstiler

   Det er ikke kun fødevarer, der har økologiske mærkningsordninger. Når det gælder tekstilprodukter, er der flere mærker at gå efter. Der er f.eks. GOTS, der står for Global Organic Textile Standard. Med GOTS kan du være sikker på, at produktet er helt igennem økologisk, og at der er ordentlige arbejdsforhold for dem, der producerer produkterne. Et andet tekstilmærke er OEKO-TEX, der sikrer, at et produkt er fri for skadelige stoffer.

   Økologiske produkter efter kategori