Vi samler de mest miljøvenlige produkter ét sted, så du nemt kan finde dem.
0 Kurv
Tilføjet til kurv
  Du har produkter i kurven
  Du har 1 produkter i kurven
   Total

   GreenTown udvælger produkter med reduceret forurenende stof for dig

   Brugen af ​​miljøvenlige råvarer i produktionen samt minimeret brug af tilsætningsstoffer og forurenende kemikalier har høj prioritet hos os. Reduceret forurenende stof hører derfor til blandt et af GreenTowns hovedkriterier.

   Bæredygtighedskriteriet "Reduceret forurenende stof" handler om brugen af ​​miljøvenlige materialer og råvarer i produktionen. Dette er ikke mindst vigtigt for allergikere og småbørn, men i høj grad også for andre forbrugere med en bevidst livsstil, som er opmærksomme på, hvilke materialer de omgiver sig med, hvad de spiser, og hvordan deres forbrug påvirker miljøet.

   Forurenende stoffer kan man finde overalt. De kan for eksempel blive brugt i produktionen af materialer som bomuld, træ eller andre planter, men også under bearbejdningen af materialerne efter høst. Et eksempel på en produktion, der arbejder med reduceret forurenende stoffer kan være træprodukter, der er dyrket uden sprøjtegifte og udelukkende er blevet behandlet med vandbaserede eller biologiske olier og voksarter. Det kan også være produktionen af tencel, en fiber udvundet af træ, som kan laves til stof, der igen kan bruges til bæredygtig tøjproduktion. Produktionsmetoden ved tencel foregår i et lukket kredsløb, hvor det vand og de kemikalier, der bruges til at opløse træmassen, bliver genanvendt i et lukket system, der ikke udleder kemikalier til vandafløbet.

   Cremer uden kløe

   Også inden for hygiejnesektoren, såsom i naturlig kosmetik, spiller produktion med reduceret forurening eller minimering af allergener en vigtig rolle. Dette kan for eksempel omfatte konserveringsmidler, essentielle olier, urteekstrakter, farvestoffer, duftstoffer og parabener. Her er det som allergiker vigtigt at være opmærksom på, at også tilsætningsstoffer, der er baseret på naturens parfumestoffer kan være problematisk for sundhed og velvære.

   Bæredygtig indpakning er også vigtig

   Vores indkøb er ofte pakket i små portioner, der desværre ofte er pakket ind i plastik, og det er problematisk på flere måder. Plastik er baseret på råolie, der er dårligt for klimaet, og plastik er efter produktion en stor kilde til forurening for eksempel i verdens have.

   Nogle forhandlere har fokus på at sælge varer i løssalg, så de undgår den forurenende og miljøbelastende emballage, men det er et fåtal. Emballage er heller ikke kun en dårlig ting, den kan få vores fødevarer til at holde længere og dermed minimere madspild. Og så kan den faktisk produceres bæredygtigt.

   Produkter med reduceret forurenende stof

   Det kan for eksempel være bioplast, der kan produceres af plantedele og derfor ikke udleder store mængder CO2 til atmosfæren ved forbrænding. Det kan også være emballage og beholdere, der er produceret af genanvendt plast, der er en god måde at få optimal nytte ud af den plastik, der allerede har kostet på klimakontoen. På den måde reducerer vi behovet for at producere nyt plastik af udvundet råolie.

   Brug færre forurenende stoffer derhjemme

   Vi kan sikkert alle trænge til at tænke over, hvilke produkter vi vælger at bruge derhjemme, og hvor vi kan træffe nogle valg, der kan hjælpe til at reducere forurenende stoffer og allergener. For eksempel er der mange opvaskemidler med unødvendig parfume i, og eftersom dit porcelæn ikke bliver mere eller mindre rent af kunstig granduft, er det et oplagt sted at vælge en variant uden parfume. Så reducerer du risikoen for at udvikle eller fremkalde symptomer på parfumeallergi.

   Du kan lade dig guide af diverse mærkningsordninger som Svanemærket, EU-blomsten og den blå krans fra Astma-Allergi Danmark i din jagt på fornuftige produkter uden forurenende stoffer at bruge derhjemme.

   Derudover kan du også få hjælp fra fagfolk, der kan give dig gode råd om bæredygtig rengøring og reduceret brug af rengøringsmidler. Hos Astma-Allergi Danmark kan du på Kemilex finde info om diverse tilsætningsstoffer og deres betydning for allergikere.

   Produkter med reduceret forurenende stof

   Skønhed og pleje med reduceret forurenende stof


   Cremer med reduceret
   forurenende stof

   Produkter til børn med reduceret forurenende stof


   Legetøj med reduceret
   forurenende stof

   Produkter til boligen med reduceret forurenende stof


   Alle produkter med reduceret forurenende stof