Vi anbefaler kun de mest miljøvenlige produkter, så du nemt kan finde dem.
0 Kurv
Tilføjet til kurv
  Du har produkter i kurven
  Du har 1 produkter i kurven
   Total

   Hvad for noget sengetøj skal du vælge?

   Dette indhold er sponsoreret

   Mange af os bruger størstedelen af vores liv i sengen, hvor der bliver slappet af og sovet. Derfor skal det at sove og være i sengen gerne være en behagelig oplevelse for os. Man har helst ikke lyst til at gå ned i kvalitet, når det gælder senge, madrasser, hovedpuder, dyner eller sengetøj. I dag er der så meget forskelligt sengetøj - både når man tænker på farvevalg og printudtryk, men også materialevalget. Der er kommet nye, mere bæredygtige og miljøvenlige løsninger på markedet. Man kan nemlig vælge bambus sengetøj til sin dyne, og det kan være med til at give en helt anden, forbedret soveoplevelse.

   Bambus sengetøj

   Mange har den forestilling om, at bambus jo er træ, men faktisk så er bambus i familie med en græsart, som typisk vokser i tropiske lande. Når man kigger på, at bambus er en græsart, så gror det også 100 procent naturligt, hvilket vil sige, at der hverken bliver brugt pesticider eller andre kemikalier til dyrkning. Bambus er den mest hurtigvoksende plante og kan faktisk nå helt op til 30 cm på et døgn. Andre arter af bambus kan vokse helt op til en meter i døgnet. Mennesker bruger en tredjedel af deres liv i sengen, og derfor er det altafgørende med noget behageligt sengetøj at sove i. Det skal gerne både være blødt og glat, og det kan bambus.

   Egenskaber ved bambus sengetøj

   Faktisk er der enormt mange fordele ved bambus sengetøj, såsom at bambus er svedabsorberende, så det kan optage fugt og sved langt hurtigere og effektivt end for eksempel bomuldssengetøj. Selvom den suger fugten til sig, så frigiver den det hurtigt igen, så du natten efter får en tør og rolig nat. Bambus sengetøj er også åndbart, så når du sover med det, får din krop mulighed for at ånde og få luft, mens den lader op til en ny dag.

   Hør og hamp sengetøj

   Derudover kan du også investere i et sæt hør sengetøj, som er på vej imod sin storhedstid. Man kan nemlig få sengetøj og lagner i hamp. Sengetøj af hamp kan faktisk have mange fordele. Først og fremmest, så er det antibakterielt og allergivenligt. Derudover vil dette sengetøj virke blødt mod din hud. Hampen er nemlig fyldt med naturlige olier, som er med til at pleje din hud. Derudover er hamp enormt absorberende og suger cirka 30 procent fugt og holder tre gange længere end bomuld ville gøre. Hampsengetøj er også mere slidstærkt og kan godt virke mere ru end bambus. Så hvis du ikke er til det helt glatte sengetøj, kan hamp måske være noget for dig.

   Se også her.