GreenTown er en samling af mange forskellige forhandlere - Se forhandlernes fragtpriser under hvert produkt
0 Indkøbskurv
Tilføjet til kurv
  Du har produkter i kurven
  Du har 1 produkter i kurven
   Total

   Overskuddet går til at plante træer

   Når du handler bæredygtigt på GreenTown, betaler du ikke mere end andre steder. Forskellen er bare, at du her hjælper med til at plante træer i tredjeverdenslande gennem organisationen Grow For It.

   Hver gang du handler på GreenTown, går 15% af beløbet til markedspladsen, og det er overskuddet herfra, vi bruger til at plante træer, så vi kan få suget noget CO2 ud af atmosfæren og gøre planeten mere grøn. 

   Vi planter nyttetræer

   Vi har valgt at donere pengene til Grow For It, fordi de planter nyttetræer i tredjeverdenslande. Træerne skaber en levevej for lokale bønder samt giver skygge og bedre klima på skoler,hvor der er brug for det. Og så suger de CO2 ud af atmosfæren. 

   Disse træer lever i tryghed med minimal fare for for tidlig fældning, da det nettop er nyttetræer. Lokalbefolkningen passer og plejer træerne og sørger for at de kan vokse sig store og opmagasinere en masse CO2.


   Træer suger CO2 ud af atmosfæren

   Planter fikserer kulstof fra luften, og omdanner det til organiske stoffer, som planten bruger til at vokse sig større med. Det kan vi bruge til at fjerne CO2 fra atmosfæren.

   Under jorden akkumuleres langsomt nedbrydeligt organisk materiale – denne akkumulering af kulstof, betyder at der over tid fikseres CO2 fra atmosfæren, som ikke bliver frigivet igen. Planternes vækstevne er ofte begrænset af næringsstoffer. Derfor er vi nødt til at gøde næringsfattige økosystemer, når vi vil optimere planternes CO2-optag. 

   Derfor er det essentielt at plante træer på steder hvor lokalbefolkningen vil passe og pleje dem, og sørge for at deres vækst er tilstrækkelig.  

   Ud over at plante træer kan du som forbruger også sørge for at købe produkter lavet ud af træ frem for fx plast.  

   Når dette træ stammer fra bæredygtig skovbrug som fx FSC-certificeret træ, så er du med til at styrke markedet for bæredygtigt træ, og derved med til at suge CO2 ud af atmosfæren og opmagasinere det i eksempelvis dine møbler.

   Der er altså i høj grad en løsning på CO2 udfordringen, mere bæredygtig skov - mindre CO2