Go toLog ind Go toOpret bruger
GreenTown markedsplads - Miljøvenlige alternativer samlet et sted
Privatlivspolitik   0 Kurv
Tilføjet til kurv
  Du har produkter i kurven
  Du har 1 produkter i kurven
   Total
   Bro gennem en grøn skov

   Når du handler for 100 kr, planter vi et træ 

   På GreenTowns markedsplads, koster produkterne det samme som hos de enkelte forhandlere, men her vil vi gerne gøre endnu mere for planetens klima. 

   GreenTown har gjort det nemt for dig at plante træer.

   Vi planter nemlig et træ, hver gang du handler for 100 kroner på GreenTown. Køber du ind for 1000 kroner, planter vi altså 10 træer og så fremdeles.

   Når du så har fyldt indkøbskurven med varer og du alligevel har fået kortet op af lommen, så er det meget nemt at donere lidt ekstra til at plante træer for. Det er fuldkommen valgfrit, og vi planter stadig træer for hver 100 kroner du bruger på købet, men blot få kroner ekstra kan gøre en stor forskel.

   Vi planter træer der gør nytte

   Vi har valgt at donere pengene til Grow For It, fordi de planter træer igennem Eden Reforestation Project, der gør nytte i tredjeverdenslande.

   Træerne som skaber en levevej for de lokale, træer der giver arbejde når de plantes, træer der giver indtægt når skoven passes, træer der giver skygge, frugt og bedre klima på skoler, træer der øger biodiversiteten, hvor der er brug for det. Og allervigtigst så suger træer CO2 ud af atmosfæren.

   Skovrejsning afhjælper global opvarmning

   Træer er med til at formindske mængden af CO2 i atmosfæren. Det er derfor en vigtigt del af at løse globale klimaudfordringer. 

   .Når træer vokser, suger de kulstof ud af luften og bruger det til at vokse sig større med. Desuden bindes yderligere CO2 i jorden omkring træernes rødder. Derfor kan vi bruge træer og skovrejsning til at fjerne CO2 fra atmosfæren. 

   For at undgå overgreb på træerne og utidig fældning, er det essentielt at plante træer i områder, hvor lokalbefolkningen passer og plejer dem og sørger for at de har optimale vilkår.

   Skovrejsning er en væsentlig del af løsningen på CO2 udfordringen. Ved at binde mere CO2 i træer og i jorden omkring dem, kan vi mindske udviklingen af klimaforandringerne.

   GreenTown overfører månedligt penge til Grow For It, som er den danske organisation, der står for GreenTowns skovrejsning. 

   Find ligeledes et stort udvalg af FSC certificerede produkter på GreenTown, som fx de smukke træure eller de bløde bambus sengetøj

   Plant et træ og modvirk klodens klimaforandringer

   Bag om Grow For It

   Skovrejsning får klimaindsatsen til at gro 

   “En hektar træer opsuger ti ton CO2 om året. En hektar koster 1.000 euro (7.500 kr), så det svarer til, at hvis én dansker køber én hektar, vil man være CO2-neutral.”

   Grønt Grow For It logo

   “Vi har ét mål: At fjerne CO2 fra jordens atmosfære”. Det er intet mindre end foreningen Grow For It’s mission - og det kan lade sig gøre. Faktisk er det ganske enkelt, mener Jens Schiersing Thomsen, der er næstformand i bestyrelsen.

   Jens Schiersing Thomsen var i 2015 med til at etablere Grow For It. Det er en non-profit forening, som organiserer skovrejsning for privatpersoner, virksomheder og organisationer.

   Jens har gennem mange år arbejdet som ingeniør inden for vindmølleindustrien, og er i dag ansat hos Siemens-Gamesa, hvor han arbejder med grønne brændstoffer.

   Klimatopmøde var en øjenåbner 

   FN’s klimatopmøde i København i 2009 markerede et vendepunkt der viste, at verdens politikere ikke kunne levere det der skulle til.

   “Under topmødet regnede alle med, at NU skulle der ske noget med CO2-bekæmpelsen, men der skete intet. Intet! Jeg tænkte, at det var da forbløffende. Det kan vi ikke bare sidde overhørig.”

   Jens Schiersing Thomsen allierede sig med fire kolleger - Henrik Stiesdal, Anne Wolsing, Lars Hedemann og Jan Thisted, som i dag er hhv formand og bestyrelsesmedlemmer hos Grow For It.

   “Verden kommer ikke udenom, at den skal i gang med at suge CO2 op fra atmosfæren. Ellers når vi det ikke. Vi regnede på, hvad det ville kostede at suge så meget CO2 ud af atmosfæren, at udledningen blev neutral. Vi fandt frem til, at det gennem træplantning ville koste 13.500 mia. kr.,” siger Jens Schiersing Thomsen. Han påpeger, at selv om tallet lyder højt, er det ifølge ham i det store billede ikke ret mange penge. Det svarer til 1000 Euro for de 2 mia. rigeste af de 7 mia. mennesker der beror kloden, en gang for alle, af få håndteret klimakrisen. Danmarks andel svarer til 42 mia. kr. – en gang for alle. 

   Glad arbejder planter træer

   Grow For It blev skabt 

   Som reaktion på den manglende indsats fra verdenspolitikerne, og som bevis på at det er muligt at sænke CO2-niveauet.

   Det håndgribelige regnestykke, og det kuldsejlede klimatopmøde, fik Jens og kollegerne til at etablere Grow For It -“Hvis du vil have, der skal ske noget, må du selv sætte dig i bevægelse."

   Det har ikke været svært at få donationer fra virksomheder. Ifølge Jens havde mange firmaer set hvilken vej udviklingen gik, og de ville gerne bidrage til at modsvare CO2-udledningen.

   “De fleste virksomheder kan godt se, at træplantning er den billigste måde at gøre det på.”

   Det første og vigtigste element i etableringen af Grow For It var, at organisationen skulle være troværdig. Ellers kan det være svært at finde donorer.

   “Hvordan kan vi gøre det her troværdigt? Der må ikke kunne sættes en finger på projektet. Kan vi finde nogle samarbejdspartnere med høj troværdighed? Vi skal kunne se folk i øjnene,” fortæller Jens Thomsen.  

   Små træer, der vokser

   Mangroveskove og nationalpark 

   Trods Corona-situationen har Grow For It haft stor success med deres mangroveskove i Madagaskar, og i 2021, retter de blikket mod en misligholdt nationalpark i Uganda.

   Et af de mest vellykkede projekter som Grow For It har sat i søen er mangroveskovene i Madagaskar.
   “Det er træer, som gror i saltvand, så de klarer sig selv. Vandet er salt og har naturlig gødning, og så har mangrovetræer dybe rødder, som er vant til storme," siger Jens Thomsen og fortæller, at det er den lokale befolkning der planter træerne. På den måde hjælper Grow For It fattige mennesker i arbejde.

   På trods af Corona-situationen, hvor både mange virksomheder og private er økonomisk ramt, var 2020 et rekordår for Grow For It. Organisationen indsamlede 1.200.000 kroner!
   Det kommende store 2021 projekt er træplantning på 94 hektar i Uganda. Her vil Grow For It medvirke til reetablere en gammel 3000 hektar nationalpark, som er blevet misligholdt. Det er lokalbefolkningen, som skal være med til at genetablere parken.

   Inden længe går Jens Schiersing Thomsen på pension, og så vil han lægge flere kræfter i Grow For It’s projekter og i højere grad besøge skovene og følge de lokales arbejde. Og så vil han og et par kollegaer arbejde videre med en ny idé:

   “Vi er, sammen med Hedeselskabet, i gang med at udvikle en træplantningsmodel inden for EUs grænser. Det bliver på tidligere landbrugarealer i Baltikum. Det er en dyrere løsning, men til gengæld er det under EU’s lovgivning, så der er styr på forholdene.”  

   Nye træer klar til plantning