0 Indkøbskurv
Tilføjet til kurv
  Du har produkter i kurven
  Du har 1 produkter i kurven
   Total

   Vi gennemgår alle varer, så du trygt kan handle bæredygtigt, velvidende at alt på GreenTown overholder vores høje standarder for bæredygtighed.

   Hovedkriterier 

   Når GreenTown godkender produkter, skal det enkelte produkt minimum leve op til mindst et af vores fem hovedkriterier. 

   Økologisk

   Økologisk

   Miljøvenlig og ressourcebesparende produktion er afgørende faktorer i forhold til vurderingen af et produkts bæredygtighed. Økologiske produkter er derfor blåstemplede på GreenTown som et af vores hovedkriterier. 

   Mere om "Økologisk"

   Genanvendelse og Upcycling

   Genanvendelse / Upcycling 

   Genbrug af materialer og upcycling er en af mange modbevægelser til ’brug og smid væk’-kulturen - en strømning, som vi støtter op om på GreenTown. Genanvendelse og upcycling er derfor et af GreenTowns bæredygtighedskriterier.

   Mere om "Genanvendelse og Upcycling"

   Ressourcebesparende

   Ressource-besparende

   Kriteriet Ressourcebesparende har først og fremmest med materialer at gøre. Produkter af naturlige, biologiske og fornyelige råvarer, materialer der er holdbare og kan genanvendes samt miljøvenlig dyrkning og kemi er vigtigt her. 

   Mere om "Ressourcebesparende"

   Reduceret forurendende stof

   Reduceret forurenende stof

   Brugen af ​​miljøvenlige råvarer i produktionen samt minimeret brug af tilsætningsstoffer og forurenende midler har høj prioritet på GreenTown. Reduceret forurenende stof hører derfor til blandt GreenTowns hovedkriterier.

   Mere om "Reduceret forurenende stof"

   Bæredygtige certifikater

   Certifikat

   GreenTown vurderer, om certifikater lever op til vores standard for bæredygtighed. Produkter med GreenTown-anerkendte certifikater bliver således automatisk godkendt på markedspladsen, da vi ved de står for bæredygtighed.   

   Mere om "Certifikat"


   Bonuskriterier 

   Bonuskriterierne har vi taget med, da disse kan tilføje en ekstra bæredygtighedsfaktor til produkterne. 

   Bonuskriterierne kan imidlertid ikke stå alene - et produkts bæredygtighed skal leve op til mindst et af vores fem hovedkriterier. 

   Bæredygtige veganske produkter

   Vegansk

   Veganske produkter indeholder ikke råvarer af animalsk oprindelse. Biologiske råvarer, der er vegetabilske, er ofte mere ressourcebesparende end de animalske. Men ikke alle veganske produkter er bæredygtige. Derfor kan ”Vegansk”-kriteriet ikke stå alene. 

   Mere om "Vegansk"

   Mere om bæredygtighedskriteriet "Holdbart"

   Holdbart

   Produkter som er i kraft af deres materiales beskaffenhed eller tidsløse design kan holde i generationer, tildeles bonuskriteriet ”Holdbart”. Det er imidlertid ikke alle holdbare produkter, der er bæredygtige, derfor er det ikke et hovedkriterie.

   Mere om "Holdbart"

   Lokalt produceret

   Lokalt produceret

   Produkter, der er produceret i Danmark og Europa får bonuskriteriet ”Lokalt produceret”. Transport af varer over store afstande er en miljømæssig belastning, bl.a. derfor er lokalt producerede produkter et bonuskriterie på GreenTown..

   Mere om "Lokalt produceret"

   Bæredygtigt og håndlavet

   Håndlavet

   Håndlavede produkter er ofte mere eksklusive og produceret med større omhu end de masseproducerede. Håndværksproducerede produkter hænger derfor typisk sammen med en længere levetid i forbrugernes hjem. Bl.a. derfor er etiketten ”Håndlavet” et bonuskriterie.

   Mere om "Håndlavet"

   Bæredygtig signalværdi

   Signalværdi

   Signalværdi handler om at give plads til innovation og inspiration i bæredygtighedens navn. GreenTown vil gerne honorere produkter, der vækker opsigt ved i materiale eller design at signalere bæredygtighed.

   Mere om "Signalværdi"