0 Indkøbskurv
Tilføjet til kurv
  Du har produkter i kurven
  Du har 1 produkter i kurven
   Total

   Bæredygtighedskriterier

   Det er altafgørende, at vi allesammen begynder at handle mere bæredygtigt i vores hverdag. Nogle gange er det svært at vide, hvad man skal gøre, for at være mere bæredygtig. Det mest bæredygtige er at lade være med at forbruge overhovedet. Men den går selvfølgelig ikke i længden. Her kan du læse nærmere om, hvordan vi hos GreenTown afgør om et produkt er bæredygtigt eller ej - og dermed om det skal være til salg på GreenTown.

   GreenTown´s bæredygtighedskriterier

   Alle produkter på GreenTown gennemgår en godkendelsesproces, før de bliver tilgængelige på markedspladsen. I løbet af godkendelsesprocessen gennemgår produktteamet hos GreenTown, hvorvidt det enkelte produkt lever op til minimum ét af GreenTown´s bæredygtighedskriterier. Godkendelsen tager udgangspunkt i forhandlerens  beskrivelse af det enkelte produkt. Støder du som forbruger på produkter, hvis tags eller beskrivelser ikke stemmer overens med produktet, vil vi sætte stor pris på, at du skriver dette til os på vip@greentown.dk


   GreenTown har 5 HOVEDKRITERIER

   - Certifikat
   - Genanvendelse / Upcycling
   - Reduceret forurenende stof
   - Ressourcebesparende
   - Økologisk

   GreenTown har 5 BONUSKRITERIER

   - Lang levetid
   - Dansk / Europæisk produceret
   - Håndlavet
   - Signalværdi
   - Vegansk

   Når GreenTown godkender produkter, skal det enkelte produkt minimum indeholde et af vores hovedkriterier. Bonuskriterierne har vi taget med, da disse kan tilføje en ekstra bæredygtighedsfaktor, men disse kan ikke stå alene.

   5 Hovedkriterier

   Certifikat

   Kriteriet “Certifikat” er et vigtigt bæredygtighedskriterie hos GreenTown. 

   Det er ikke alle brands og virksomheder, der har råd til at få certificeret deres produkter og produktionsmetoder, men dem som har, har vi valgt at gruppere sammen under dette kriterie, så du som kunde kan finde alle de produkter, som har et bæredygtighedscertifikat, der er godkendt af GreenTown.  

   Der findes et hav af forskellige certifikater derude, og GreenTown har taget opgaven på sig, og danner et overblik over dem, som vi kan stå inde for. Disse spænder bredt og dækker ofte over minimum ét af vores resterende bæredygtighedskriterier. Ønsker du at sortere dine produktsøgninger mere specifikt, ud fra det enkelte certifikat, kan du altid gøre dette i venstremenuen under certifikater. Klikker du dog på “Certifikat” i venstre menuen under vores bæredygtighedskriterier, kommer alle de produkter op, der har opnået et af vores godkendte certifikater. 

   "Certifikat" er et af GreenTowns hovedkriterier. Dvs. når GreenTown godkender produkter til webshoppen, vil produktet automatisk blive godkendt, hvis det overholder kriteriet "Certifikat".

   Genanvendelse / Upcycling

   Kriteriet "Genanvendelse / Upcycling" er meget vigtigt, når vi taler om bæredygtighed.
   Når man anvender brugte materialer - hvad enten det drejer sig om genbrugte materialer eller upcycling – bliver mængden af ​​affald reduceret, ressourcer bliver skånet, værdien af ​​råvarer bliver bevaret og råvarens livscyklus bliver forlænget. Genbrug af materialer og upcycling er en af mange direkte modbevægelser til ’brug og smid væk’-kulturen, som er en af hovedårsagerne til, at verdens befolkning i dag bruger for mange ressourcer i forhold til hvad verdens ressourceøkonomi kan bære.
   Genbrugte materialer
   Når produkter bliver indsamlet, sorteret og komponenterne opdelt kan mange materialer nedbrydes og genanvendes som råvarer, der kan bruges til at fremstille nye produkter. På denne måde bliver mængden af affald reduceret, og råvarernes levetid forlænget på bæredygtig vis.
   Produkter, der kan nedbrydes og genanvendes, er ofte markeret med et symbol. Det være sig genbrugssymbolet, den grønne prik, genbrugslogo eller en krydset affaldsspand.
   Under bæredygtighedskriteriet Genanvendelse finder du produkter fremstillet af nedbrudte og genanvendte plastikflasker, presenninger, bildæk, produktemballage, slanger, bælter, plader og andre råmaterialer, som er nedbrudt og omdannet til nye produkter eller produktkomponenter. Anvendelsesområderne spænder bredt herunder over skosåler, tasker og tøj. Kun fantasien sætter grænserne her.
   Upcycling
   Upcycling er når brugte genstande og affald bliver omdannet til nye produkter uden at nedbryde materialerne til deres oprindelige form. Disse nye produkter har ofte mindst samme anvendelsesværdi som det originale produkt. I modsætning til genanvendelse af materialer eller såkaldt downcykling, genanvendes disse produkter i deres originale komponenter. Ved upcykling forbruges mindre energi end ved genbrugte materialer, da nedbrydning og downcycling af materalerne ikke er påkrævet. Derfor bidrager upcycling princippet også i højere grad til klimabeskyttelse end genanvendelse af materialer. Upcycling er således en meget bæredygtig måde at genanvende på.
   "Genanvendelse / Upcykling" er et af GreenTowns hovedkriterier. Dvs. når GreenTown godkender produkter til webshoppen, vil produktet automatisk blive godkendt, hvis det overholder kriteriet "Genanvendelse / Upcykling". 

   Reduceret forurenende stof

   Bæredygtighedskriteriet "Reduceret forurenende stof" sikrer brugen af ​​miljøvenlige materialer og råvarer i produktionen. Dette er specielt vigtigt for allergikere og småbørn, men i høj grad også for folk der har en bevidst livsstil og er opmærksomme på, hvilke materialer de omgiver sig med, og hvad de spiser.  

   Vi finder ofte de forurenende stoffer i opdyrkningen af råstofferne, men også under bearbejdningen af materialerne under produktionen. Et eksempel på en produktion, der arbejder med reduceret forurenende stoffer kan være træprodukter, der udelukkende er blevet behandlet med vandbaserede eller biologiske olier og voksarter.
   Også inden for hygiejnesektoren, såsom i naturlig kosmetik, spiller produktion med reduceret forurening eller minimering af allergener en vigtig rolle. Dette kan for eksempel indbefatte konserveringsmidler, essentielle olier, urtekstrakter, farvestoffer, duftstoffer og konserveringsmidler og parabener.
   På den anden side gælder dette også for tekstiler farvet med naturlige plantestoffer. Afvisning eller reduktion af ingredienserne, som har negative effekter på mennesker såvel som på miljøet, er klart i fokus her.
   Dette er et hovedkriterie, dvs, at når GreenTown godkender produkter, vil produktet blive godkendt hvis det overholder dette kriterie.

   Ressourcebesparende

   Ressourcebevaring er en væsentlig faktor, når vi taler om bæredygtighed. Det ressourcebesparende kriterie kan ses som et mix mellem økonomi og økologi. Produkterne mærket under bæredygtighedskriteriet "Ressourcebesparende" reducerer ressourceforbruget.
   Ressourcebesparende produktion

   Ressourcebeskyttelse i produktionen betyder økonomisk, effektiv og ansvarlig håndtering af råvarer og energi i fremstillingsprocessen. Forsynings- og transportkæden har en afgørende indflydelse på ressourceforbruget og giver mange muligheder for optimering.

   Fornyelige råvarer er essentielle, når det gælder ressourcebesparende produktion. Nogle af disse råvarer, såsom Hamp, hør eller bambus bliver mere og mere udbredt. Disse bidrager til at bevare sjældne eller energikrævende råvarer. Ved dyrkning af organisk bomuld bruges for eksempel ingen sprøjtemidler og derved bruges færre ressourcer.

   Nytænkende og moderne teknologi kan reducere mængden af ​​råvarer, elforbrug og mængden af ​​affald og vand markant. Dette opnås fx ved brug af vedvarende energi eller fx genanvendelse af affaldsmaterialer til energiproduktion. 

   Den Europæiske Union har EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) i denne sammenhæng. EMAS-certificerede virksomheder kan bevise deres systematiske og bæredygtige miljøstyring gennem regelmæssige inspektioner og er innovative impulser til en fremtidig økonomi. 

   Også i husholdningen kan det reduceres ved for eksempel at skifte til et besparende brusehoved, der mindsker vandforbrug og omkostninger. 

   Reduktion af emballagematerialer øger også et produkts miljøvenlighed og sparer ressourcer. 

   "Ressourcebesparende" er et af GreenTowns hovedkriterier. Dvs. når GreenTown godkender produkter til webshoppen, vil produktet automatisk blive godkendt, hvis det overholder kriteriet "Ressourcebesparende". 

   Økologisk

   Når man snakker om bæredygtig produktion, er det afgørende at se på oprindelsen af råmaterialerne såvel som måden de er udvundet på.
   Der bruges ofte råvarer fra økologisk landbrug i tekstiler, interiør, fødevarer, kosmetik og husholdningsprodukter.
   Når du vælger produkter lavet af økologiske råvarer frem for de konventionelt dyrkede, udsætter du ikke dig selv for skadende giftstoffer og gasser - ligesom du er med til at passe på moder jord.
   I modsætning til konventionelle dyrkningsmetoder fokuserer økologisk dyrkning på plantebeskyttelse, jordfrugtbarhed, bevarelse af biodiversitet og økosystemer, bevaring af jord og grundvand, og den mindst mulige påvirkning af klimaet. Ved økologisk dyrkning opnås råvarer af høj kvalitet ved hjælp af miljøvenlige produktionsmetoder.
   "Økologisk" er et af GreenTowns hovedkriterier. Dvs. når GreenTown godkender produkter til webshoppen, vil produktet automatisk blive godkendt, hvis det overholder kriteriet "Økologisk". 

   5 Bonuskriterier

   Vegansk

   Vegansk indeholder ingen råvarer af animalsk oprindelse. Veganske produkter findes i meget forskellige produktkategorier herunder i mad, naturlig kosmetik, tøj, møbler og boligindretning, og husholdning.
   Der kan være mange årsager til at vælge veganske produkter
   Ressourcebesparende årsager
   Planteprodukter er væsentligt mere ressourcebesparende end animalske produkter. Dyr skal fodres med store mængder mad, hvilket betyder et højt energiinput til foderproduktion, brug af pesticider og brugen af ​​store landområder.
   Etiske årsager
   En bæredygtig livsstil involverer en bevidst håndtering af dyrenes liv. Dette resulterer i forbrugeradfærd karakteriseret ved etisk handling og beslutningstagning. Dette inkluderer afvisning af industrielt fabriksopdræt og begrænsning af dyrefrihed.
   Sundhedsmæssige årsager
   Forebyggelse af civilisationssygdomme og allergiske reaktioner på dyrefoder, overvægt, mm.
   Religiøse eller åndelige årsager

   Veganske produkter findes under certifikatet "Vegan" .
   Dette bæredygtighedskriterie kan ikke stå alene, dvs når GreenTown godkender produkter, skal "vegansk-kriteriet" altid stå sammen med et af vores Hovedkriterier.

   Lang levetid

   Vi har inkluderet kriteriet om "lang levetid", fordi det er et essentielt aspekt af bæredygtighed for os.
   Holdbare produkter er kendetegnet ved robuste materialer og lang levetid. Produkter med bæredygtighedskriteriet "Lang Levetid", forventes at have en lang levetid gennem tidløst design og høj kvalitet. Denne produktgruppe står i kontrast til det eksisterende og hurtigt bevægende massemarked.
   Råvarer og konstruktion
   Et produkts levetid kan øges ved en lang række koncepter og designmæssige løsninger. Dette kan være tekniske konstruktioner og udformning af møbler, eller ved brug af råvarer af høj kvalitet. Ofte er der tale om en øget produktionstid, når der skabes produkter med lang levetid. Forbindelsesmaterialer som skruer, monterings- og forbindelseselementer spiller også en stor rolle, når det gælder om at skabe et holdbart produkt. Disse design, råvarer og produktionsdetaljer skaber ofte produkter som forbrugeren vil sætte ekstra stor pris på og derfor også eje produktet i længere tid. Værdien af disse produkter er ofte ligeledes høj, så produktet ofte videresælges eller går i arv, og derved forlænger levetiden, i forhold til produkter som tilhører ”brug og smid væk”-kulturen.
   Modstandsdygtig

   Der er flere områder hvor et produkts høje modstandsdygtighed er krævet, når man skal tænke på, at produktet skal holde i mange år. Det kan være sig det massive spisebord, børnenes legetøj lavet af træ eller særlig robust udstyr. Det kan siges som tommelfingerregel at jo mere massiv produktion, des mere holdbart er slutproduktet. Denne tommelfingerregel kan forøges yderligere ved overfladebehandling. Når det gælder overfladebehandling er det essentielt at se nærmere på sikkerhedskriterier for blandt andet børns legetøj. Indenfor trælegetøjsproduktion finder vi sikkerhedsmæssige certificeringer, herunder EN 71, CE eller TUV.

   ”Brug og smid væk”-kulturen er fortid
   De holdbare produkter kan reducere forbruget af ressourcer. Så hvis du foretrækker at købe holdbare produkter af høj kvalitet, frem for at skulle skifte dine produkter ud hvert andet år, så klik ”Lang levetid”-kriteriet af under vores bæredygtighedskriterier, så har vi sorteret de holdbare produkter til dig der.
   Dette bæredygtighedskriterie kan ikke stå alene, dvs når GreenTown godkender produkter, skal "Lang levetid-kriteriet" altid stå sammen med et af vores Hovedkriterier.

   Dansk produceret

   Produkter, der opfylder kriteriet "Dansk produceret" kommer fra producenter, der fremstiller deres produkter i Danmark. Mange mikrofabrikker har specialiseret sig i nicheprodukter her i Danmark. Håndværk praktiseres ofte her, såsom skræddersyet tøj, møbler og håndlavet tilbehør. Manuelt arbejde hænger oftest sammen med en høj kvalitet og betjenes ofte af fagfolk, specialister eller entusiaster. Hos GreenTown sætter vi et stort fokus på at finde Dansk producerede produkter for at være med til at styrke det næsten glemte tidligere segl Dansk produceret.
   Når du handler produkter, der er mærket med kriteriet "Dansk Produceret" sikres job her i Danmark og transportveje reduceres samtidig. Produktion i Danmark kan betragtes som en CO 2 -besparende foranstaltning på grund af kortere transportveje
   Kriteriet ”Dansk produceret” kan retfærdiggøre højere priser for disse industrier på grund af dets unikke salgspunkt. Derudover er der normalt tæt og sammenarbejdsmæssig kontakt med leverandørerne, der ofte også er hjemmehørende i Danmark. Regional tilknytning fører til at sikre placering af mange af disse små virksomheder og resulterer i regional merværdi. "Dansk produceret" har således en positiv indflydelse på bevarelsen af ​​disse mikroindustrier.
   Dansk produceret giver sjældenhedsværdi
   Da produkterne med bæredygtighedskriteriet "Dansk produceret" ofte produceres i små mængder, er der ofte tale om en sjældenhedsværdi. Usædvanlige og kreative ideer realiseres her af ambitiøse designere og mikroproducenter i Danmark og er ofte ikke tilgængelige i samme form i den sædvanlige handel.
   Europæisk produceret
   Der findes rigtigt mange producenter i Europa, af alle slags kvalitetsniveauer. Derfor kan dette kriterie ikke stå alene hos GreenTown. Vi har dog taget det med, da transportvejene er væsentlige at tænke på, når vi taler om bæredygtige produkter. Handler du produkter, der er produceret i Europa, bidrager du altså ikke til de lange transportveje som størstedelen af verdens produkter skal igennem for at nå til forbrugeren.
   Dette bæredygtighedskriterie kan ikke stå alene, dvs når GreenTown godkender produkter, skal "DK eller EU-kriteriet" altid stå sammen med et af vores Hovedkriterier.

   Håndlavet

   Vi ønsker at støtte iværksættere, der er aktive og kreative inden for design, håndværk og kunst.
   Dette handler om de produkter, der er håndlavet på eget værksted. Disse kan være unikke eller små serier.

   De håndlavede produkter er kendetegnet ved høj kvalitet. I modsætning til produkter fra masseproduktion er dette klasse snarere end masse.

   Dette bæredygtighedskriterie kan ikke stå alene, dvs når GreenTown godkender produkter, skal "Håndlavet-kriteriet" altid stå sammen med et af vores Hovedkriterier 

   Bæredygtig signalværdi

   GreenTown vil gerne støtte op om produkter, der signalerer bæredygtighed og innovation. Det innovative design eller materialevalg, der skaber fokus på bæredygtighed, har i vores øjne en stor værdi, som vi gerne vil motivere. Derfor har GreenTown valgt at medtage ”Signalværdi” som et af vores bæredygtighedskriterier.
   Det kan fx være i valget af materialer, som signalerer bæredygtig nytænkning. Produktet fremkalder i kraft af materialets beskaffenhed fokus i gadebilledet og skaber bevidsthed omkring bæredygtighed. Eksempel herpå kan være et par solbriller i bambusstel.
   Det, at vi kan motivere andre til en mere bæredygtig livsstil ved at bære eller omgive os med sådanne produkter, vil GreenTown gerne honorere. Når bæredygtige produkter som statements øger bevidstheden og inspirerer andre til også at handle bæredygtigt, er det samtidig med til at gøre produktionen af produkterne billigere. Det bevirker, at produkterne efterhånden bliver mere tilgængelige og udbredte.
   Alt dette ønsker GreenTown naturligvis at støtte. I forhold til produkter, der er berettiget til tagget ”Signalværdi”, har vi derfor valgt at være mindre strikse med hensyn til vores seks hovedkriterier.
   Fx vil en bambus cykel blive godkendt som ressourcebesparende, selvom den ikke udelukkende består af bæredygtige materialer.
   Dette bæredygtighedskriterie kan ikke stå alene, dvs når GreenTown godkender produkter, skal "Signalværdi-kriteriet" altid stå sammen med et af vores Hovedkriterier.